12 Ağustos 2014 Salı

pfSense Squid/SquidGuard Kurulumu

Ana menüde System sekmesinin altında Packages bölümüne giriyoruz. Ardından açılan iki adet sekme bulunmaktadır.

Available Packages : Bu alanda pfSense tarafından kurabileceğiniz mevcut paketler vardır.

İnstalled Packages : Bu alanda ise kurduğunuz paketler listelenecektir. Bu alanı kullanarak kurulu bir paketi silebilir veya yeniden kurabilirsiniz.
























Bir paketi kurmak istiyorsanız Available Packages sekmesinde mevcut paketi bulup karşısındaki + butonuna tıklayarak kurabilirsiniz. İndireceğiniz paketler squid ''Proxy Server'' olarak ve squidGuard ''Proxy Filter'' olarak kullanılmaktadır.










Sırasıyla öncelikle squid paketini kurucaksınız daha sonra squidGuard paketini kurucaksınız + butonuna tıkladığınızda kurmaya başlıyacaktır.



















Kurulum işlemi bitmeden diğer paketi kurmaya geçmeyiniz. Aynı adımları takip ederek squidGuard paketini kurun.

Kurulum Sonrası İlk Ayarlar;


Kurulumlar bittikten sonra squid ve squidGuard paketleri için gerekli ayarları yapıp bu servisleri başlatmanız gereklidir. Ana menüde Services sekmesinin altında Proxy Server bölümüne giriyorsunuz. Ardından General bölümüne girip aşağıdaki ayarları yapmanız gereklidir. Ayarlar yapıldıktan sonra aşağıdan Save butonuna tıklayarak ayarlarınızı kaydedin.





















Ana menüde Services sekmesinin altında Proxy filter bölümüne giriyoruz. Ardından General settings alanına girip aşağıdaki ayarları yapmanız gereklidir. Ayarlar yapıldıktan sonra aşağıdan Save butonuna tıklayarak ayarlarınızı kaydedin.
























Ana menüde Services sekmesinin altında Proxy server bölümüne giriyoruz. Ardından Cache Mgmt sekmesine girip aşağıdaki ayarları yapıyoruz. Ayarlar yapıldıktan sonra aşağıdan Save butonuna tıklayarak ayarlarınızı kaydedin.

















Ana menüde Services sekmesinin altında Proxy filter bölümüne giriyoruz. Ardından Blacklist sekmesine giriyoruz. Aşağıdan Download butonuna tıklayarak blacklist katagorilerini yüklüyoruz. Yükleme devam ederken mevcut sekmeden ayrılmayınız.














Ana menüde Services sekmesinin altında Proxy filter bölümüne giriyoruz. Ardından Common ACL sekmesine giriyorsunuz. Target Rulest (click here) başlığının karşısındaki yeşil ok simgesine tıklayın. Ardından blacklist güncellemesi ile alınan tüm katagoriler listelenecektir. Blacklist listesinin en altında bulunan Default access [all] kategorisinin karşısındaki access sekmesine girip açılan pencereden allow seçeneğini seçin. Ayarlar yapıldıktan sonra aşağıdan Save butonuna tıklayıp ayarlarınızı kaydedin.

















Squid ve squidGuard Servisleri Çalışıyormu;

Ana menüde Status sekmesinin altında Services bölümüne giriyoruz. Ardından açılan bu alanda pfSense sisteminizde çalışan tüm servisler bulunmaktadır. Squid ve squidGuard servislerinin karşısında Running yazısının olduğuna emin olun. Eğer Stopped yazısı varsa mevcut servis çalışmıyor demektir.








Eğer Çalışmıyorsa;

1. Servisler çalışmıyorsa servisin karşısındaki Start butonuna tıklayarak çalıştırabilirsiniz.

2. Ana menüde Services sekmesinin altında Proxy filter bölümüne giriyorsunuz. Ardından General settings sekmesindeki Enable seçeneğini seçiyorsunuz. Ayarlar yapıldıktan sonra Save butonuna tıklayarak ayarlarınızı kaydedin.
3. Sistemi yeniden başlatın

" Online pfSense Firewall & Router Eğitimi | www.udemy.com/pfsense-training "

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Online pfSense Firewall & Router Eğitimi

Merhabalar Online pfSense Firewall & Router eğitimi hazırladım ve Udemy üzerinde yar aldı. Eğitim içeriği toplam 40 ders ve yaklaşık o...